Foreløpige tilbakemeldinger om iPad i skolen

Når har det gått en liten stund siden prosjektet med iPad i skolen ble lansert. FramsIKT har hatt møte med lærerene en gang i uken, der har vi gått gjennom utfordringer og prøvd å komme frem til gode løsninger. Denne uken oppsummerte vi prosjektet så langt, her er noe av det viktigeste til nå:

  • Lærebøkene på iPad fører til at elevene leser mer enn før, elevene har også sluttet helt å ta med seg bøkene på skolen. (Prosjektet har fått til avtale med bla. Aschehaug og andre forlag om utprøving av lærebøker på nettbrettet.)
  • IAnnotatePDF blir brukt til å notere og markere i teksten, noe som det ikke hadde mulighet til i de fysiske bøkene. Notatene er også søkbare, noe som gjør det enkelt å finne tilbake.
  • Så langt føler ikke lærerne at iPad`en er tidstyv.
  • Multitasking på iPad er ikke alltid like enkelt, og skal en feks. lese i en lærebok og skifte mellom den og QuickOffice så er det litt tungvindt.
  • Instapaper (App) gir fantastiske muligheter for å lage seg en artikkelsamling. Elevene organiserer artikler i ulike mapper, etter fagområde. Instapaper fjerner også mye av det forstyrrende elmentene på en nettside, som feks. reklame.
  • 2screenspresentations (App) – blir brukt for å presentere ulike nettsider og innhold på prosjektor. Gir mulighet for å tegne å forklare til en nettside, for deretter å ta skjermbilde som kan plasseres i Fronter.
  • Har funnet en medisinsk ordbok som de bruker mye, dette gjør det veldig enkelt å slå opp. Verktøyet er der bestandig. En pc må skrues på og pekes til riktig nettside osv.
  • Lærerne mener også at elevene kommer mer forberedt til timen, og at iPad`en er med på å motivere.

Alt dette er midlertidige funn, og det skal bli spennende å følge med fremover. En av de tingenene som blir veldig interessant å følge opp, er om positiviteten kommer av at det er nytt og spennende og om den vil vedvare.

Reklamer

2 thoughts on “Foreløpige tilbakemeldinger om iPad i skolen

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Tilbakemeldinger om iPad i skolen | framsIKT -- Topsy.com

  2. Tilbaketråkk: IPad i skolen | Josteins blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s