Møte i styringsgruppa – prosjektplaner

Forrige uke var det møte i styringsgruppen til framsIKT. Styringsgruppen består av representanter fra opplæring, IKT og politikere i Sør-Trøndelag fylkeskommune. På møtet fikk gruppen presentert status for delprosjektene som har pågått (nettbrett, digital notatbok og nettbasert kommunikasjon). De ble diskutert videre fremdrift og oppfølging av de pågående prosjektene. Prosjektet la også frem planene for tiden fremover, og styringsgruppa fikk mulighet for å diskutere og komme med tilbakemelding på dette. Her er en liste over ulike prosjekt og prosjektideer som fremsIKT kommer til å jobbe med i tiden fremover:

Pågående prosjekt:

Nettbrett
Prosjektet er besluttet videreført og utvidet. En kommer derfor til å jobber videre med å se på alternative nettbrett og bruksområder. Det ble også besluttet og se på muligheter for sentral styring av nettbrett (serverløsninger osv.).

OneNote – digital notatbok
En vil utvide prosjektet rundt digital notatbok. Målet er å sette igang konkrete delprosjekter på skoler med felles notatbok for klasser og elever. Også å se på andre muligheter i tverrfaglige prosjekt osv.

OCS – nettbasert kommunikasjon
Det ble besluttet å legge prosjektet på is til fylkeskommuen er ferdig med å oppdatere infrastruktur og IT-løsninger på skolene. OCS er en pilot i hele fylkeskommunen og dette gjør videre fremdrift i prosjektet komplisert.

Fremtidige prosjekt:

Live@Edu
For å kunne gi brukerene en mulighet til å dele notatbøker, og å kunne nå dem uansett hvor de er, ønker framsIKT å benytte Live@Edu. Live@Edu er et gratis tilbud fra Microsoft til alle innen utdanning om e-post, Office web-apps og 25GB lagring i skyen.

HueHD – http://www.huehd.com/
HueHD er et spennende web-camera som også kan fungere som et dokumentkamera og mye annet. FramsIKT ønsker dette utprøvd i noen klasser og kommer til å tilby dette til skolene i STFK.

Kunnskapsdeling
Det arrangeres flere ulike konferanser, seminar og nettverkssamlinger hvert år, mye av kunnskapen som sprees her er interessant for andre en de som får muligheten for å delta. Det er også behov for å kunne finne tilbake til denne kunnskapen i etteritd. FramsIKT vil derfor se på muligheter for kunnskapsspreding og deling av kompetanse.

Dette er en kort oppsummering av noen av planene og prosjektene til framsIKT i tiden fremover. Kommer tilbake med mer informasjon om alle prosjektene på et senere tidspunkt. Flere andre delprosjekter er også under planlegging.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s