Prosjektutlysning: Digital notatbok

Denne uken har alle lærere i Sør-Trøndelag fylkeskommune fått tilbud om å delta i pilotprosjekt med digital notatbok som tema. Tanken er at en ønsker å knytte til seg klasser som skal se på hvilke muligheter delte notatbøker i OneNote gir. Prosjektperioden er i utgangspunktet satt til å vare ut året, men dersom det viser seg at dette er vellykket kan det resultere i utvidelse eller en større satsing. Nå venter prosjektet på mangen gode prosjektsøknader, og jeg kan røpe at allerede første dagen har det landet fire stykker i inboksen min!

Utlysningsteksten for prosjektet er som følger:

Hei,

Har du lyst til å være med på et spennende prosjekt sammen med din klasse?

Som en del av prosjektet framsIKT/framtidens klasserom skal det settes i gang pilotprosjekter i ca. 3 klasser med digital notatbok som tema. Prosjektet ønsker å prøve ut programvaren OneNote for å gi elver og lærere mulighet til å dele felles notatbøker. Prosjektet vil legge til rette for at elever kan notere i en felles notatbok samtidig, og teknologi for deling av notatbøker vil inngå som en del av prosjektet.

Prosjektet ønsker å knytte til seg ca. 3 klasser eller faggrupper som ønsker å være med på å prøve ut mulighetene et slikt verktøy kan gi. Gruppen må ha en lærer som ønsker og er motivert til å ta i bruk teknologi. Det er et krav at elevene har bærbar elev-PC. Det er og viktig at IT-ansvarlig på skolen kjenner til og er positiv til prosjektet, og noe arbeid med distribusjon av programvaren (OneNote) må påregnes.

Prosjektperioden vil være fra mai 2011 til desember 2011. Det er planlagt en oppstart med generell kompetanseheving og innføring i verktøyet før sommeren. Og en mer konkret oppstart av utprøvingen etter sommeren. For å følge opp gruppene som deltar i prosjektet vil det bli satt av tid og ressurser i framsIKT til oppfølging og møtetid underveis. Som en del av prosjektet forventes det at deltakerne deler sine erfaringer underveis, og kan bidra med datagrunnlag til en prosjektrapport (for eksempel i form av å svare på en spørreundersøkelse).

Dersom dere har klasser som ønsker å delta i dette prosjektet ber jeg om at dere for hver klasse som ønsker å søke sender inn en kort beskrivelse av:

  • Hvem som deltar (skole, lærer, it-ansvarlig)
  • Hvilket fagområde/fag
  • Antall elever
  • Om prosjektet er godkjent av skolens ledelse/rektor

Søknader kan sendes til meg per e-post innen 15.04.2011.
Har du spørsmål om prosjektet ta kontakt med undertegnede.

Frode Kyrkjebø

Rådgiver / prosjektleder

Fagenhet for videregående opplæring
Postboks 2350, Sluppen
7004 Trondheim 

41 45 92 45 / 414 59 245
73 86 60 00 (sentralbord)
www.stfk.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s