Nytt (skole)år nye muligheter

Da nærmer det seg et nytt skoleår, som forhåpentligvis vil gi mangen muligheter når det gjelder spennende prosjekter i framsIKT. For å oppsummere kort for både nye og gamle lesere, så er framsIKT som står for Framtidens klasserom, et prosjekt som har som hensikt å prøve ut verktøy og teknologi som kan være en del av framtidens skole. Prosjektet har og kommer til å initiere flere ulike delprosjekter på de videregående skolene i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Noen av prosjektene vi kommer til å satse på dette skoleåret er blant annet:

iPad – 1:1 klasse – 3. klasse Helsesækretær
For at lærerene som brukte iPad med sin klasse forrige skoleår, skal få utnyttet den kompetansen og de erfaringer som de gjorde seg med daværende 3HS klasse, viderefører vi prosjekt med iPad på samme skole. En vil  også prøve å legge enda mer tilrette for nettbrettene, og fortsette den evalueringen som ble gjort våren 2011.

Digital Notatbok
Delprosjekt som ønsker å gi elever og lærer et felles verktøy for å dele notater og annet fagstoff. Prosjektet tar i bruk teknologier som Live@Edu, SharePoint2011, Microsoft OneNote 2011 og diverse plugins for Office. Målet er å øke den digitale kompetansen og å gi elever og lærere et verktøy som kan forbedre hværdagen og føre til bedre læring.

Kunnskapsdeling
Hvært år brukes det mye tid og ressurser på kompetanseheving i fylkeskommunen, mye av det som blir arrangert har en breiere målgruppe en det en klarer å favne over gjennom ulike nettverk og samlinger. For å bedre på denne situasjonen, ønsker prosjektet gjennom ulike teknologier som SlideShare, SharePoint, LYNC, Streaming osv. å gi flere muligheten til å få tilgang til den samme kunnskapen. Prosjektet vil rette seg særskilt mot fagnettverkene på fylkesnivå.

iPad  – Alternativ opplæring
Røros VGS har allerede fått 2 iPader som blir brukt til atlernativ opplæring og elever med spesielle behov. Prosjektet ønsker å kartlegge hvilke muligheter som finnes, og å evaluere de tiltak som allerede er satt igang.

Nytt nettbrett
Det viser seg at det er en del utfordringer knyttet til iPad og Apple`s IOS når det gjelder integrering mot eksisterende verktøy og nettverk i fylkeskommunen. Prosjektet øsnker derfor å se på om et annet nettbrett, helst med Windows 7, kan gi andre og kanskje bedre muligheter enn iPad. Som til nå har vært dominerende innen skole.

Teknologier og gadgets
Det finnes et hav av ulike dingser og teknologier som både kan være spennende og nyttige å ta i bruk innen skole. Prosjektet ønsker gi lærere mulighetene til å prøve ut flere av disse, for så å kunne gi sin tilbakemelding på om erfaringen har vert positiv og nyttig, eller ikke. Blant annet har vi kjøpt inn en del HueHD webcamera som også kan fungere som et dokumentkamera, som vi ønsker å teste ut. Her vil det fylles på utover høsten med spennende dingser og teknologier.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s